Eurizon - Nemzetközi családunk

Közös alapértékeink: kiválóság, elkötelezettség, megbízhatóság és tisztesség, amelyek megbízható befektetési megoldásokban testesülnek meg, és amelyek a jövőben elősegíthetik a fenntartható növekedést.

Anyavállalatunk tulajdonosa, a több mint három évtizedes múlttal rendelkező Eurizon az Intesa Sanpaolo Csoport Vagyonkezelési Üzletága, mely magánszemélyeknek és intézményi szereplőknek nyújt befektetési szolgáltatásokat világszerte. 2022 decemberének végén az Eurizon 383 milliárd eurós vagyont kezelt, több mint 1000 befektetési terméket menedzselt különböző eszközosztályokban.

Az Eurizon tevékenységének tevékenységének központi célkitűzése, hogy magasan képzett nemzetközi szakértői gárdáját az egyedi ügyféligények szolgálatába állítsa. Közös célunk, hogy a pénzügyi piacok komplexitását az ügyfelek kockázati profiljuknak megfelelő befektetési lehetőségekké alakítsuk, és olyan folyamatosan megújuló innovatív befektetési termékpalettát dolgozzunk ki és kezeljünk, amely jól illeszkedik a befektetőink egyedi megtakarítási igényeihez, ezáltal segítve őket jövőbeli pénzügyi céljaik elérésében.

Mindezeken túl az Eurizon elkötelezett a fenntartható és felelős befektetések iránt: elsőként hozott létre etikus befektetési alapot Olaszországban 1996-ban, 2017-ben pedig integrálta az ESG irányelveket a befektetési döntéshozatali folyamataiba. 2021-ben az Eurizon az európai SFDR-nek (fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló uniós rendelet) megfelelően meghatározott fenntarthatósági politikát fogadott el és 2022 december végén a befektetési alapok eszközeinek mintegy 54%-a már megfelelt az SFDR 8. és 9. cikkének.

Emellett az Eurizon, abban a meggyőződésben, hogy a megbízható vállalatirányítási politikák és gyakorlatok (amelyek környezeti, társadalmi és vállalatirányítási kérdések) hosszú távon képesek értéket teremteni, elfogadta az Italian Stewardship Principles olasz vállalatirányítási alapelveket (amelyeket az EFAMA, az Európai Alap- és Vagyonkezelők Szövetsége által elfogadott „Külső vállalatiránytási kódexben” foglalt elvekkel összhangban határoztak meg). Az Eurizon elfogadta a tőzsdén jegyzett társaságok adminisztratív és szavazati jogainak gyakorlására vonatkozó stratégiát, amelynek célja a vállalatirányítás és a befektetési folyamat közötti hatékony integráció.

Az Intesa Sanpaolo Group Európa egyik legnagyobb bankcsoportja, amely hozzájárul azoknak az országoknak a gazdasági fejlődéséhez, ahol jelen van. Leányvállalatai révén a bankcsoport több mint 7 millió ügyfelet szolgál ki Közép-Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

Eurizon számokban:

  • 35+ év tapasztalat a befektetések és vagyonkezelés területén
  • 1000+ befektetési termék
  • 232 SFDR 8. vagy 9. cikkének megfelelő befektetési alap

 

Forrás: 

PRESS RELEASE EURIZON: RESULTS AS AT 31 December 2022