Eurizon Európai Részvény Alapok Részalapja "EUR-A" sorozat

Eurizon Európai Részvény Alapok Részalapja "EUR-A" sorozat


ISIN HU0000730718
Kategória Részvény
Devizanem EUR
Alapcsalád Eurizon Esernyőalap
‍0,‍01364806 EUR
i
8,52 %
i
1 2 3 4 5 6 7

Alap adatok

Befektetési politika

Az Eurizon Európai Részvény Alapok Részalapja "EUR-A" sorozatával egyetlen befektetési eszközön keresztül részesedhet európai vállalatok részvényeinek teljesítményéből euróban. A Részalap célja, hogy elsősorban a fejlett európai részvénypiacokba fektessen be, amely mellett rendelkezzen kitettséggel a közép-kelet-európai országok részvénypiacain, külön hangsúlyt helyezve az egyes országok és a különböző gazdasági ágazatok közötti kockázatmegosztásra. 

 

A CIB Európai Részvény Alapok Részalapját Önnek ajánljuk, ha:
  • Európai vállalatok részvényeivel szeretné színesíteni portfólióját.
  • A részvények kiválasztását professzionális vagyonkezelőre bízná.
  • A magasabb várható hozamért cserébe hajlandó magasabb kockázatot vállalni.
  • Hosszú távú befektetési lehetőséget keres (ajánlott befektetési időtáv: minimum 5 év).
  • Forintban vagy euróban szeretne befektetni.
 
Mit kínál a részalap?
  • Költséghatékony hozzáférést európai vállalatok részvényeinek teljesítményéhez.
  • Széleskörű részvényportfóliót, a Részalap 90%-ban részvényeket tartalmaz, a referenciaindex szerint 60% nyugat-európai, 30% közép-kelet-európai célzott kitettséggel. A Részalap befektetéseinek országok közötti megosztása az Részalap egyes országok gazdasági és politikai tényezőiből eredő kockázatainak enyhítésére szolgálnak, elősegítve a kiegyensúlyozottabb teljesítményt.
 
A befektetés lehetséges kockázatai

A részalap futamidő alatti árfolyama jelentősen ingadozhat, vagyis a piaci folyamatok kedvező és kedvezőtlen irányba egyaránt elmozdíthatják a részalap eszközértékét. A “HUF-A” sorozatjelű befektetési jegyek forintért, míg az ”EUR-A” sorozatjelű befektetési jegyek euróért vásárolhatók meg, ám mivel a Részalap vagyonát nem forintban kibocsátott külföldi részvényekbe is befektetheti, így a Részalap hozamát a devizaárfolyamok változásából keletkező nyereség, illetve veszteség is befolyásolhatja. A devizaárfolyam-mozgások hatásának semlegesítésére a mindenkor aktuális piaci várakozások szerint az Alapkezelőnek lehetősége van.

A részalap az Eurizon Esernyőalap részalapja.

Kérjük, hogy a részalap befektetési politikájáról, valamint a befektetés kockázati tényezőivel kapcsolatos tudnivalókról minden esetben részletesen tájékozódjon a részalap kezelési szabályzatából!

Alapadatok
Kategória Részvény
Eszközosztály Részvény
Fajta Nyilvános nyíltvégű
Ajánlott minimum befektetési időtáv 5 év
Referencia index 60% STOXX Europe 600 Net Total Return EUR Index, 30% CETOP index és 10% ZMAX
Alap kibocsátási dátuma 2022.09.26.
Névérték 0,01 EUR
Minimum befektethető összeg 0,01 EUR
Forgalmazás elszámolása i T+2 nap
Forgalmazási idő i 16:00-ig
Forgalmazók CIB Bank Zrt.
Letétkezelő CIB Bank Zrt.
Bloomberg azonosító CIBERVE HB
Lipper azonosító 68727864
Díjak és költségek
Ügyfél által fizetett költségek i
vételi jutalék max. 2%
visszaváltási jutalék díjmentes
Alap által fizetett működési költségek i 2,05% (12/2023)
Portfólió menedzser
Szigetvári Dániel - Portfóliómanager - Eurizon Asset Management Hungary Zrt.
Szigetvári Dániel Pénzügy MSc -Befektetéselemzői szakirány - BCE, CEMS Master in International Management – University of St. Gallen

Szakmai tapasztalat: 5 év

Az alapot kezeli 2022.09.26 óta

Jelen tájékoztatás nem teljes körű. A részalap tájékoztatója és kezelési szabályzata tartalmazza mindazon információkat, amelyeket az Eurizon Asset Management Hungary Zrt. a pénzügyi eszközökről szóló tájékoztatás során köteles megadni. A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre. Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, befektetési vagy adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A befektetési alapokban elhelyezett vagyon kezelését törvényi rendelkezések szabályozzák (2001. évi CXX. törvény a tőkepiacról, 2007. évi CXXXVIII. törvény a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól, a 2014. évi XVI. törvény a kollektív befektetési formákról és kezelőikről). A befektetési döntést minden esetben a befektető hozza meg. Az Eurizon Asset Management Hungary Zrt.-t nem terheli semminemű felelősség a befektető által hozott befektetési döntésekért, azok eredményéért, a befektetések kiválasztásából, illetőleg a piaci fejleményekből esetlegesen bekövetkező károkért. 

Teljesítmény

Visszatekintő hozamok
Naptári évek hozamai
Idén 1 év 3 év 5 év 10 év Indulástól
8,52% 14,83% - - - 18,74%

Egy évnél rövidebb időszakok esetén tényleges hozam, egy évnél hosszabb időszakok esetén évesített hozam kerül feltüntetésre. A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre. A feltüntetett hozamadatok a forgalmazási, számlavezetési költségek levonása előtti, az alapok/részalapok működési költségeivel csökkentett nettó hozamok. Az Részalap múltbeli teljesítményeiről további hiteles információkat a havi portfólió jelentések, az éves és féléves jelentések tartalmaznak A hozamszámítás a részalap legfrissebb publikált árfolyamával történik. 

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014
14,44% - - - - - - - - -

A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre. A feltüntetett hozamadatok a forgalmazási, számlavezetési költségek levonása előtti, a részalap működési költségeivel csökkentett nettó hozamok. A részalap múltbeli teljesítményeiről további hiteles információkat a havi portfólió jelentések, az éves és féléves jelentések tartalmaznak. 

Kalkulátor

HU0000730718

Eurizon Európai Részvény Alapok Részalapja "EUR-A" sorozat

2022.09.26. - 2024.07.18.

Hozam indulástól:

18,74%

IDÉN 1 MIND
-
USD HUF EUR

Egy évnél rövidebb időszakok esetén tényleges hozam, egy évnél hosszabb időszakok esetén évesített hozam kerül feltüntetésre. A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre. A feltüntetett hozamadatok a forgalmazási, számlavezetési költségek levonása előtti, az alapok/részalapok működési költségeivel csökkentett nettó hozamok. A Részalap múltbeli teljesítményeiről további hiteles információkat a havi portfólió jelentések, az éves és féléves jelentések tartalmaznak A hozamszámoló a standard visszatekintő időtávok valamelyikének kiválasztása esetén a részalap legfrissebb publikált árfolyamával számol. A részalap különböző devizanemekben megtekinthető teljesítménye esetében a részalap árfolyama (a befektetett összeg kitöltése esetén a befektetett összeg adott napi árfolyamértéke saját devizában) az MNB adott napra érvényes EUR/HUF, USD/HUF devizaárfolyamával kerül átváltásra. 

Dokumentumok
Aktualitások
Sorozatok

A részalap sorozatai

A sorozat elemei:
ISIN HU0000719588
Devizanem HUF
Indulás 2017.12.22